Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Povsem nova Yamaha XMAX 300: Najboljši MAX doslej!

20/12/2022
Povsem nova Yamaha XMAX 300: Najboljši MAX doslej!

Povsem novi XMAX 300 Tech MAX: Najboljši MAX doslej!

Dinamična linija MAX nikoli ne miruje in ena od skrivnosti njenega izjemnega uspeha v zadnjih 15 letih je nenehen tehnološki in slogovni razvoj.

Za leto 2023 bo novi XMAX 300 Tech MAX na voljo s še bolj dinamičnim videzom in občutkom, da bi še bolj poudaril svoj status vrhunskega športnega skuterja srednje velikosti, ki vzbuja pristen in poseben lastniški ponos. Yamahini oblikovalci so poskrbeli za ohranitev prepoznavnega in priljubljenega značaja modela MAX, hkrati pa so ustvarili povsem nov oklep z radikalno novo osvetlitvijo, ki voznika popolnoma pritegne in navduši. Novi XMAX 300 Tech MAX, ki ponuja visoko raven okretnosti v mestnem prometu in športno izkušnjo vožnje z vrhunskim udobjem v svojem razredu, je zasnovan tako, da presega pričakovanja novih in obstoječih lastnikov vozil MAX.

Yamahini oblikovalci so se osredotočili na oblikovanje povsem novega videza z bolj gladkim in kompaktnim ohišjem, ki poudarja izjemen športni značaj in okretnost skuterja. Skoraj vsak del elegantne in športne zunanjosti modela XMAX 300 Tech MAX je bil preoblikovan, da bi ustvarili še bolj impresiven skuter, ki ponuja najboljše razmerje med zmogljivostjo, slogom, udobjem in funkcionalnostjo.

Spremembe niso samo površinske in vozniki modela XMAX 300 Tech MAX lahko zdaj koristijo tudi povezljivost s pametnim telefonom ter navigacijo Garmin prek novih večtematskih 4.2-palčnih barvnih TFT-instrumentov – kakovost vožnje je izpopolnjena, lastniška izkušnja pa povzdignjena na višjo raven z izboljšanim udobjem vožnje, občutkom pri zaviranju in splošno izdelavo.

Standardni model XMAX 300, namenjen voznikom, ki želijo visoko specifikacijo in izjemno vrednost, ima povsem novo zasnovo ohišja kot vrhunski model XMAX 300 Tech MAX, v letu 2023 pa bo opremljen s povsem novim 4.3-palčnim zaslonom LCD s povezljivostjo s pametnim telefonom.

Novo dinamično in futuristično ohišje

Sprednja maska modela XMAX 300 Tech MAX je bilo prenovljena, tako da ima futurističen in kompakten videz, ki poskrbi za njegovo neprekosljivo prepoznavnost na cesti. Bolj oglati zgornji pokrovi z ravnim sprednjim robom dajejo občutek moči, novo masko pa dopolnjuje namestitev preoblikovanih pokrovov vilic.

Novi drzni in športni videz je podkrepljen z vgradnjo višje nameščenih smernikov na obeh straneh vizirja, ki so dobro vidni drugim udeležencem v prometu, ko se voznik prebija skozi gost promet – ob pogledu od spredaj pa nova maska in pokrovi vilic dajejo vtis obrnjenega trikotnika, ki poudari občutek okretnosti.

Kompakten profil s težiščem na sprednjem delu

Popolnoma novo sprednjo masko dopolnjuje nov stranski profil, ki ima veliko bolj kompakten in atletski videz, ta pa poudarja dinamičnost ter športni značaj novega modela XMAX 300 Tech MAX. Značilna in ikonična stranska pokrova v obliki bumeranga družine MAX sta bila preoblikovana, da bi ustvarila mogočno in kompaktno obliko ohišja s težiščem na sprednjem delu, ki daje vtis močnih zmogljivosti tudi v mirovanju.

Na levi strani skuterja novi slog tridimenzionalnega bumeranga zagotavlja gladek in močan vizualni tok od nihajne roke do sprednje strani sedeža in nato do osi sprednjega kolesa, kar ustvarja povezan in usklajen videz. Enako je na desni strani, kjer oblika bumeranga zagotavlja neprekinjen tok od dušilnika do sprednjega kolesa, kar omogoča levo/desno simetrično obliko, ta pa poudarja vrhunski videz novega modela XMAX 300 Tech MAX ter visokokakovostno usklajeno obdelavo.

Model XMAX 300 Tech MAX je opremljen s prednjimi vilicami v slogu motornega kolesa, nov masivni oklep in tekoče linije pa usmerjajo pozornost na sprednji del skuterja ter poudarjajo občutek okretnosti. Novi model se ponaša tudi s pokrovi ohišja, ki so odporni na praske, in sicer ob stopalkah sovoznika, nova oblika bumeranga pa ima levo in desno stransko odprtino, ki skrbi za odvajanje toplote stran od agregata.

Povsem nov 4.2-palčni barvni zaslon TFT: Povezljivost s pametnim telefonom in navigacija

Model XMAX 300 Tech MAX je opremljen z eno najbolj impresivnih nadzornih plošč, kar jih je mogoče najti na katerem koli športnem skuterju. Ta obsežna instrumentna plošča ima povsem nov visokotehnološki 4.2-palčni barvni večtematski info-zabavni zaslon TFT, ki vozniku omogoča povezljivost s pametnim telefonom, zaslon pa lahko deluje tudi kot navigacijski sistem v vozilu.

Vgrajena komunikacijska nadzorna enota (CCU) omogoča povezljivost prek Bluetootha med skuterjem in uporabnikovim pametnim telefonom, po prenosu Yamahine brezplačne aplikacije MyRide in seznanitvi naprave s skuterjem pa je mogoče dostopati do številnih funkcij.

Na 4.2-palčnem barvnem zaslonu TFT je mogoče sprejemati sporočila, e-pošto in obvestila, ki se lahko prikažejo na zaslonu, predvajati glasbo in vklopiti različne druge funkcije pametnega telefona, zaradi česar je vsaka vožnja edinstvena in bolj zanimiva izkušnja. Dostopate lahko do številnih drugih informacij in storitev, vključno z informacijami o glasnosti, vremenu, jeziku, skuterju in vožnji ter še veliko več.

Navigacijski sistem Garmin*

Po namestitvi aplikacije Garmin StreetCross v pametni telefon in povezavi z nadzorno enoto CCU modela XMAX 300 Tech MAX lahko vozniki uporabljajo navigacijo Garmin na 4.2-palčnem barvnem info-zabavnem zaslonu TFT. Ta prefinjeni sistem omogoča iskanje po imenu lokacije in na različne druge načine prek pametnega telefona.

Ko je pot nastavljena, lahko voznik s stikali na krmilu poveča oziroma pomanjša prikaz. Aplikacija Garmin StreetCross zagotavlja sprotne prometne informacije, omejitve hitrosti, temperaturo zraka na cilju, preostalo razdaljo in predvideni čas prihoda ter informacije o morebitnih nevarnostih, kot so prihajajoči ostri ovinki.

* Aplikacija za navigacijo v nekaterih državah ne bo na voljo. V nekaterih državah in regijah informacije o omejitvah hitrosti, prometu itd. niso na voljo. Podatki o omejitvah hitrosti se morda ne posodabljajo pravočasno, omejitve hitrosti pa se lahko spremenijo glede na čas dneva, na primer na šolskih območjih ali ob gradbiščih.

Ločen 3.2-palčni merilnik hitrosti LCD

Nad novim 4.2-palčnim zaslonom TFT je nameščen 3.2-palčni merilnik hitrosti LCD, ki omogoča enostavno branje informacij in je zaradi večje preglednosti ločen od info-zabavnega zaslona. Če je merilnik hitrosti ločen, lahko voznik preklaplja funkcije na večtematskem zaslonu TFT, hkrati pa lahko vedno vidi hitrost in druge pomembne podatke o vožnji, ne glede na to, kateri zaslon je izbran na novem merilniku TFT.

Radikalni novi žarometi in zadnje luči v obliki črke X

Model XMAX 300 Tech MAX ima radikalno novo zasnovo značilne postavitve žarometov/pozicijskih luči v obliki črke X, ki je edinstvena za ta novi model. Izjemno sodoben izgled se odlično ujema s povsem novim oklepom, ki modelu 2023 zagotavlja takojšnjo prepoznavnost kakor tudi futurističen videz, po katerem se razlikuje od drugih modelov.

Prenovljene zadnje luči LED vključujejo zavorne luči, ki ob prižigu tvorijo obliko črke X, ter vgrajene zadnje smernike za eleganten in usklajen videz, novi visoki sprednji smerniki pa so zasnovani tako, da jih drugi udeleženci v prometu zlahka opazijo v prometnih konicah.

Nov sedež z izboljšanim dostopom do tal

Sedež novega modela XMAX 300 Tech MAX je preoblikovan za udobnejšo vožnjo in lažji doseg nog do tal. Zaradi izboljšanega sprednjega dela sedeža je ta skuter še bolj prijeten za uporabo v prometu, kjer se nenehno ustavlja in speljuje.

V velikem prostoru za shranjevanje pod sedežem lahko vozniki prevažajo vse od zalog do športne opreme, v parkiranem vozilu pa lahko shranijo dve čeladi**.

K bolj vitkemu in krajšemu videzu novega modela prispeva tudi novo oblikovan sedež, ki je bolj kompakten.

Usnjene prevleke sedežev in pokrovov / Aluminijaste stopalke v novem slogu

Model XMAX 300 Tech MAX je opremljen z ekskluzivno usnjeno sedežno prevleko z zlatimi šivi, ki povečuje občutek razkošja v notranjosti. Isti visokokakovostni material je uporabljen tudi za prevleke pokrovov predalov, kar zagotavlja vrhunski občutek in usklajen videz. Notranjost je opremljena tudi z aluminijastimi stopalkami, ki poskrbijo za slog in skupaj z usnjeno prevleko sedeža dajejo vozilu Tech MAX ekskluziven značaj.

Novi nosilci vizirja in aluminijasti nosilci ogledal

Nov model ohranja enako nastavljiv vizir, njegovi nosilci, ki omogočajo nastavitev iz nizkega v visok položaj, pa so preoblikovani za boljše delovanje in večje udobje. Zaradi nekoliko manjše teže in boljše kakovosti so nosilci ogledal izdelani iz aluminija.

Posebne barve modela Tech MAX

Za vrhunski videz so nekateri plastični deli ohišja modela XMAX 300 Tech MAX obdelani s posebnim polmetalnim sijajem, ki izboljša celoten slog ter dopolnjuje ekskluzivne barve.

Lastnosti modela XMAX 300 Tech MAX

Nove funkcije:

  • Popolnoma nova oblika: dinamičen, visokokakovosten videz MAX
  • 4.2-palčni barvni večtematski info-zabavni zaslon TFT
  • Povezljivost s pametnim telefonom
  • Navigacijski sistem Garmin*
  • 3.2-palčni merilnik hitrosti LCD
  • Novi prepoznavni žarometi LED in zadnje luči LED v obliki črke X
  • Preoblikovan sedež z dobrim prileganjem in odličnim dosegom nog do tal
  • Usnjene prevleke sedežev in pokrovov
  • Aluminijaste stopalke v novem slogu
  • Ekskluzivna barvna shema Tech MAX
  • Poseben polmetalni sijaj na plastičnih delih ohišja
  • Visoko nameščeni sprednji smerniki

Že obstoječe lastnosti:

  • Zmogljiv in varčen 300-kubični agregat EURO5 Blue Core
  • Sprednje vilice v slogu motornih koles
  • Sistem za preprečevanje zdrsa kolesa
  • Pametni ključ z brezstičnim zagonom
  • Prostor pod sedežem za shranjevanje dveh čelad**
  • Pozicijske luči in smerniki LED
  • Vizir z dvema položajema
  • Nastavljivo krmilo
  • 12-voltna vtičnica
  • 15-palčno sprednje kolo, 14-palčno zadnje kolo
  • Sprednje in zadnje kolutne zavore

* Aplikacija za navigacijo v nekaterih državah ne bo na voljo. V nekaterih državah in regijah informacije o omejitvah hitrosti, prometu itd. niso na voljo. Podatki o omejitvah hitrosti se morda ne posodabljajo pravočasno, omejitve hitrosti pa se lahko spremenijo glede na čas dneva, na primer na šolskih območjih ali ob gradbiščih.

**Odvisno od modela čelade.

XMAX 300 – čistokrvna zasnova MAX

Yamaha je vodilna blagovna znamka v segmentu evropskih športnih skuterjev, zato želi vsaki stranki ponuditi najširšo izbiro modelov. Novi XMAX 300 z enakim dinamičnim novim oklepom, radikalnim žarometom in zadnjo lučjo LED v obliki črke X ter različnimi posodobitvami šasije, vključno z novo obliko sedeža in spremenjenim zaviranjem, je idealen za voznike, ki iščejo športni skuter visoke specifikacije z odličnim videzom, visoko zmogljivostjo, odlično ceno in čistokrvno zasnovo MAX.

Novi 4.3-palčni LCD-instrumenti s povezljivostjo s pametnim telefonom

Vozniki modela XMAX 300 lahko na vsaki vožnji ostanejo v stiku s prijatelji, družino in sodelavci prek novega 4.3-palčnega LCD-merilnika s povezljivostjo s pametnim telefonom prek nove komunikacijske nadzorne enote (CCU). Informacije na zaslonu vključujejo stanje baterije telefona, stanje povezave, samodejno prilagajanje časa, dohodni klic, neodgovorjeni klic in prejeto sporočilo.

Po prenosu Yamahine brezplačne aplikacije MyRide in povezavi s pametnim telefonom prek povezave Bluetooth lahko dostopate do številnih tehničnih in voznih informacij. Vozniki si lahko ogledajo podatke o zadnji lokaciji parkiranja, povprečni porabi goriva, stanju baterije, servisu/vzdrževanju, okvarah, podrobnostih potovanja, hitrosti, času vožnje, kotu nagiba in še več.

Aplikacija MyRide, ki je enostavna za uporabo, omogoča vozniku modela XMAX 300 pregledovanje priljubljenih voženj, primerjavo časa vožnje in na splošno boljši izkoristek vsake vožnje.

Posebne lastnosti modela XMAX 300

  • Novi 4.3-palčni LCD-instrumenti s povezljivostjo s pametnim telefonom
  • Komunikacijska nadzorna enota (CCU) omogoča dostop do več informacij
  • Standardne prevleke sedežev in pokrovov
  • Teksturirane plastične stopalke
  • Standardna obdelava delov ohišja

Barve

  • XMAX 300 Tech MAX Dark Petrol
  • Tech Black – novo
  • XMAX 300 Icon Blue
  • Sonic Grey