Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Yamaha Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition 2023

07/11/2022
Yamaha Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition 2023

Nadgrajeni instrumenti, povezljivost s pametnimi telefoni in izboljšave ABS

Od predstavitve modela leta 2019 je Ténéré 700 dosegel izjemne uspehe po celotni Evropi. Prodanih je bilo več kot 40.000 enot, njegova posebna kombinacija 690-kubičnega agregata CP2 z visokim navorom in trpežne šasije z dvojnim namenom pa je znova potrdila položaj Yamahe kot enega od vodilnih proizvajalcev 'Adventure' motornih koles – legendarni Ténéré pa se je še enkrat dokončno izkazal kot motocikel za vse, ki si želijo pustolovščine.

Linijo je še dodatno okrepil model Ténéré 700 Rally Edition, ki vključuje dodaten nabor vrhunskih nadgradenj za najtežje terene – nedavna predstavitev modela Ténéré 700 World Raid za dolge razdalje pa voznikom omogoča, da se zapeljejo še dlje od naslednjega obzorja.

Neverjeten potencial modelov Ténéré 700 je pokazal tovarniški dirkač in ambasador blagovne znamke Pol Tarrés, ki je kot prvi na dirki Erzbergrodeo vozil 2-valjno motorno kolo in tako prehitel številne voznike na lahkih enduro motorjih.

Polu se je v ekipi Ténéré World Raid Rally Team pridružil zmagovalec dirke Tunisia Desert Challenge Alessandro Botturi za oktobrsko dirko Africa Eco Race. Dirkaška ekipa je bila v Afriki uspešna, Nick Sanders pa je še enkrat pokazal svoj izjemen pustolovski duh ter vodilno zmogljivost, vzdržljivost in zanesljivost Yamahinega pustolovskega modela, saj je na svojem motociklu Ténéré 700 še enkrat obkrožil svet.

V letu 2023 bosta modela Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition na voljo s številnimi pomembnimi nadgradnjami in izboljšavami, ki celotnemu paketu dodajajo vrednost ter krepijo položaj motociklov kot vodilnih svetovnih 'Adventure' motorjev. Poleg tega je izjemni Ténéré 700 z uvedbo različice s 35 kW za licenco A2 bolj dostopen kot kdaj koli prej*.

*Ne velja za Ténéré 700 Rally Edition

5-palčni zaslon TFT s števci v slogu World Raid

Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition sta opremljena z novimi 5-palčnimi zasloni TFT s števci. Ta visokokakovostna nadzorna plošča omogoča dve tematski opciji zaslona, ki sta ustrezni glede na različne okoliščine pri vožnji.

V načinu zaslona »Explorer« je poudarek na lestvici števila vrtljajev, ki vozniku omogoča, da se osredotoči na ohranjanje najmočnejše stopnje navora za učinkovito vožnjo po brezpotjih. Zaslon »Street« ponuja bolj običajen videz s krožnimi števci v analognem slogu. Obe opciji zaslona imata jasno oblikovano postavitev z ikonami in opozorilnimi lučkami, ki jih je preprosto prebrati in ki vozniku omogočajo, da ostane osredotočen na cesto oziroma dirkališče.

Povezljivost s pametnim telefonom

Vozniki modela Ténéré zdaj še lažje ostanejo v stiku, saj je model 2023 opremljen s komunikacijsko nadzorno enoto (CCU), ki omogoča povezljivost s pametnim telefonom. Za aktiviranje povezljivosti je treba voznikov pametni telefon najprej povezati z motornim kolesom prek povezave Bluetooth® v Yamahini brezplačni aplikaciji MyRide. Ko lastnik poveže svoj pametni telefon, lahko na novem 5-palčnem zaslonu TFT vidi obvestila o dohodnih klicih, e-pošti in besedilnih sporočilih ter prek aplikacije spremlja ključne parametre motornega kolesa.

Če je sistem ustrezno nastavljen, lahko voznika obvesti tudi o kakršni koli tehnični težavi, ki je zaznana na modelu Ténéré, in po elektronski pošti pošlje obvestilo prodajalcu motornih koles ali kateri koli drugi kontaktni osebi, ki jo določi voznik.

Aplikacija MyRide ponuja tudi številne druge uporabne funkcije, vključno s spremljanjem vseh ključnih parametrov motocikla, spremljanjem prevožene poti, beleženjem prevožene razdalje, pospeška, najvišje hitrosti, višinske razlike in še veliko več. Podatke lahko delite v družabnih omrežjih ali pa jih primerjate in o njih razpravljate z drugimi vozniki motociklov Yamaha Adventure na številnih spletnih forumih ter v namenskih skupinah v družabnih omrežjih.

Izboljšani načini ABS

Sistem ABS prejšnjega modela je ponujal izbiro načinov za vklop in izklop, za leto 2023 pa sta modela Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition opremljena z izboljšanim sistemom ABS s 3 načini. Ta izboljšani sistem, ki je bil predstavljen že na modelu World Raid, vozniku omogoča izbiro načinov popolnega vklopa, vklopa sprednjega kolesa in izklopa zadnjega kolesa ter popolnega izklopa.

Način za popolni vklop je obvezen pri mestni vožnji, način vklopa sprednjega kolesa in izklopa zadnjega kolesa je zasnovan za uporabo pri zmerni terenski vožnji po brezpotjih, kjer oprijem ni stalen, način popolnega izklopa pa je primeren za bolj ekstremno terensko vožnjo.

Predhodno ožičenje za funkcijo hitrega prestavljanja

Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition sta predhodno ožičena za namestitev izbirnega sistema za hitro prestavljanje, ki je zdaj na voljo kot Yamahina originalna dodatna oprema.

Preoblikovana ročica sprednje zavore, nova vtičnica USB, LED-smerniki

Za izboljšano vzdržljivost je sprednja ročica zavore preoblikovana tako, da vzdrži nenamerne poškodbe ob padcu motornega kolesa. Druge nadgradnje vključujejo novo vtičnico USB namesto prejšnje 12-voltne zasnove ter LED-smernike.

Posodobitve 2023 za Ténéré 700 in Ténéré 700 Rally Edition

  • Na voljo tudi v različici s 35 kW**
  • 5-palčni zaslon TFT s števci z dvema tematskima opcijama
  • Povezljivost s pametnim telefonom
  • ABS s 3 načini
  • Nove barve in grafika – Icon Blue in Tech Kamo (Ténéré 700)
  • Vtičnica USB
  • LED-smerniki
  • Nova zasnova ročice sprednje zavore
  • Predhodno ožičenje za hitro prestavljanje

**Velja samo za Ténéré 700. Ténéré 700 Rally Edition je mogoče naročiti le s polno močjo, vendar je homologiran za pretvorbo.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje