Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Novi model Yamaha XSR125 Legacy: Vožnja skozi čas

18/09/2022
Novi model Yamaha XSR125 Legacy: Vožnja skozi čas

Modeli Yamaha Sport Heritage so še okrepili svoj uspeh

Od predstavitve prvih modelov Yamaha Sport Heritage se je ta segment izkazal za zelo uspešnega pri voznikih vseh starosti in z različnimi izkušnjami, ki cenijo, kako ta motorna kolesa na poseben način združujejo pristen slog ter individualni značaj s sodobno tehnologijo in športno zmogljivostjo.

Blagovna znamka XSR se je hitro uveljavila kot linija za voznike, ki cenijo kultne motocikle s pravim značajem in pristnim šarmom. Najnovejša modela XSR700 in XSR900 sta hkrati poklon nekaterim najbolj ikoničnim modelom Yamaha iz prejšnjega obdobja in sta zasnovana tako, da zagotavljata visoko raven zmogljivosti agregata, šasije in zavor, s čimer voznikom ponujata najboljše iz obeh svetov.

Rastoča priljubljenost

Vse večjo priljubljenost modelov Yamaha Sport Heritage je spodbudilo vplivno prilagojeno gibanje, še posebej pa program Yard Built, ki je spodbudil ter olajšal izdelavo številnih posebnih projektov nekaterih najbolj ustvarjalnih evropskih izdelovalcev motornih koles. Od začetka projekta Yard Built je nastalo več kot 60 ekskluzivnih, enkratnih posebnih modelov na osnovi serijskih modelov Sport Heritage, Yamaha pa bo tudi v letu 2022 in naprej vlagala v projekt Yard Built.

Gibanje Yard Built je pokazalo, da je serijski model Yamaha idealno platno za preoblikovanje v vse od modela za peščene steze ali bojevnikov do modela Café Racer. Ti modeli Yamaha Yard Built, na katere so vplivali nekateri najbolj ikonični modeli Yamaha iz 60., 70. in 80. let prejšnjega stoletja, opremljeni z večno priljubljenimi značilnostmi, kot so kolesa z naperami, zgodovinske barve in kakovostne komponente, so ponovno oživeli na trgu prilagojenih vozil in okrepili skupnost Faster Sons.

Filozofija skupnosti Faster Sons, ki na edinstven način združuje dediščino oblikovanja s sodobno tehnologijo, navdihuje številne voznike, da prilagodijo svoje motorje in ustvarijo nekaj posebnega, kar odraža njihov osebni življenjski slog, hkrati pa v svet motociklizma vnaša razburljivo novo dimenzijo. Nekateri od teh retro oblikovalskih elementov, kot so kolesa z naperami, so zdaj standardna oprema novega modela XSR125 Legacy in poudarjajo elegantno motorno kolo, ki prevzema najboljše elemente preteklosti ter jih združuje z najnovejšo zasnovo in tehnologijo.

Novi model XSR125 Legacy: Duh motornega kolesa

Yamaha si je vedno prizadevala za izdelavo značajskih motornih koles za najširši krog voznikov. Od julija 1955 so bile pri razvoju novih modelov vedno v ospredju potrebe in želje voznikov. Prav ta filozofija, osredotočena na stranke, je podjetju omogočila, da je ustvarilo ikonične modele, ki so v zadnjih sedmih desetletjih spremenili podobo motociklizma.

Poslanstvo podjetja lahko povzamemo z japonsko besedo »Kando«: To pomeni ustvarjati izdelke, ki prinašajo globoko zadovoljstvo, navdihujejo srce in duha – in novi model XSR125 Legacy je odličen primer te besede v praksi.

Model XSR125 Legacy, razvit na podlagi izjemno uspešnega modela XSR125, ki je bil predstavljen leta 2021, ima enak 125-kubični agregat VVA in enako arhitekturo šasije. Toda model XSR125 Legacy je deležen številnih slogovnih sprememb, ki spreminjajo značaj motornega kolesa in mu dajejo edinstven neo-retro videz z resnično individualnim občutkom.

Te izboljšave dajejo novemu modelu značilno obliko ter individualen značaj, ki krepita njegove povezave s klasičnimi modeli Yamaha iz preteklosti, hkrati pa poudarjata etos znamke Sport Heritage: »Navdihnjen s preteklostjo, ustvarjen za prihodnost«. Model XSR125 Legacy je resnično ustvarjen kot del prihodnosti za vse voznike – začetnike, izkušene ali povratnike –, ki cenijo brezčasen slog in iščejo najsodobnejšo tehnologijo agregata in šasije, kar zagotavlja kakovostno vožnjo.

Lahka kolesa z naperami

XSR125 Legacy je opremljen z vrsto posebnosti, značilnih za model, ki harmonično sodelujejo in ustvarjajo motor s posebnim značajem, ki ga bodo zagotovo cenili številni ljubitelji brezčasnega sloga. Lahka kolesa z naperami spominjajo na modele, uporabljene na pionirskih dirkalnikih Yamaha iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja, in so bistvenega pomena za pristen videz in občutek tega novega motocikla Sport Heritage.

Platišča zlate barve

Klasična kolesa z naperami modela XSR125 Legacy so opremljena s čudovito dodelanimi platišči iz zlitine zlate barve, ki poudarjajo odlično kakovost izdelave motornega kolesa in krepijo njegovo močno povezavo z nekaterimi kultnimi modeli Yamaha iz preteklosti.


Kolesa z naperami in zlatimi platišči skupaj s povsem črnim oklepom in šasijo dajejo temu 125-kubičnemu neo-retro modelu resnično individualen značaj ter brezčasen videz, ki odlično odraža duh filozofije Faster Sons.

Posebne barve in grafika

Razvita je bila nova grafika, ki povzema videz zmogljivejših modelov XSR in krepi tesne družinske vezi linije Sport Heritage. Zlate in srebrne črte poudarjajo klasično obliko zaobljenega rezervoarja za gorivo, minimalistična grafika v zlati barvi na stranskih pokrovih pa dopolnjuje platišča v zlati barvi.

Rezervoar za gorivo, stranski pokrovi in blatniki so v barvi Historic Black, črno obarvani okvir Deltabox, nihajna roka, obrnjene vilice in pokrovi agregata pa poskrbijo za eleganten in umirjen videz, ki popolnoma ustreza značaju tega novega 125-kubičnega motornega kolesa.

Visoko zmogljive pnevmatike Metzeler Karoo

Nova kolesa z naperami modela XSR125 Legacy so opremljena z visoko zmogljivimi pnevmatikami Metzeler Karoo, ki so zasnovane tako, da poudarijo zabavne zmogljivosti tega lahkega modela Faster Sons. Njihov kockasti vzorec odlično dopolnjuje to novo motorno kolo Sport Heritage in poudarja njegovo sposobnost zagotavljanja vznemirljive vožnje v različnih razmerah.

2-delni aluminijasti pokrov dušilnika

Modeli XSR Sport Heritage slovijo po pozornosti do podrobnosti in uporabi kakovostnih sestavnih delov, pri čemer novi XSR125 Legacy ni izjema. To lahko motorno kolo Faster Sons ima poleg številnih čudovito izdelanih aluminijastih nosilcev in nastavkov tudi dvodelni aluminijasti pokrov dušilnika, s katerim je njegov videz še bolj športen.

Značilna oblika modela XSR

Ob pogledu od strani ni mogoče spregledati izrazitih vodoravnih linij modela XSR125 Legacy. Posebna kombinacija koles z naperami in pokončnega položaja za vožnjo ter popolnoma izpostavljena mehanska struktura in lep videz bodo zagotovo všeč vsakemu vozniku, novemu ali izkušenemu, ki natančno ve, kaj želi od svojega motornega kolesa.

Vodilni 125-kubični agregat z 11 kW

Model XSR125 Legacy poganja eden najbolj cenjenih in uspešnih agregatov v 125-kubični kategoriji. Ta močan in zanesljiv 125-kubični enovaljni agregat s 4-ventili in tekočinskim hlajenjem, ki je skladen s standardom Euro5, je enako zasnovan kot pri modelih MT-125 Hyper Naked in R-125 Supersport. Ta izredno cenjen agregat z močjo 11 kW, kar je največja dovoljena moč v licenčnem razredu A1, je zelo zmogljiv v vseh pogledih.

Ena od ključnih tehnoloških značilnosti je Yamahin sistem spremenljive aktivacije ventilov (VVA), ki agregatu omogoča velik navor pri nižjih vrtljajih in odlične zmogljivosti pri višjih vrtljajih. Zaradi tega je XSR125 Legacy odličen v različnih razmerah, od hitre vožnje po avtocesti do počasnejših izletov po stranskih cestah, velik navor pa zagotavlja tudi živahno pospeševanje.

37-milimetrske obrnjene sprednje vilice

37-milimetrske obrnjene vilice modela XSR125 Legacy s črnim premazom, ki se odlično ujema s črnim okvirjem in agregatom, so del prvovrstne opreme, ki je še bolj impresivna, če upoštevamo, da je to 125-kubično motorno kolo v neo-retro slogu na voljo po tako ugodni ceni. Te sprednje vilice zagotavljajo zanesljiv oprijem na cesti in natančno upravljanje, ne glede na to, ali se vozite po gorskih ovinkih, premagujete mestni promet ali se odpravljate na izlet ob koncu tedna.

Močan in lahek okvir Deltabox

Legendarni okvir Yamaha Deltabox, ki je bil prvič razvit za dirkalna motorna kolesa Grand Prix, zagotavlja natančno vožnjo v ovinkih in samozavestno stabilnost pri vožnji naravnost, kar vozniku omogoča, da v celoti izkoristi potencial najboljšega agregata z 11 kW v svojem razredu. S kompaktno medosno razdaljo 1330 mm in dostopno višino sedeža 815 mm lahko vozniki modela XSR pričakujejo okretno vodljivost in sproščeno ergonomijo, zaradi česar je to motorno kolo zelo primerno za širok krog voznikov – začetnikov, izkušenih ali tistih, ki se vračajo na motorna kolesa.

Elegantna LED-osvetlitev

Visokotehnološka osvetlitev je še en primer, kako model XSR125 Legacy uspešno združuje brezčasen retro slog s sodobno tehnologijo. Glavni žaromet LED s klasično okroglo zunanjo plastjo in pozicijsko lučjo LED proizvaja močan snop svetlobe za odlično vidljivost ponoči, kompaktna zadnja luč LED pa poudarja lahkoten ter eleganten profil vitkega in športnega zadnjega dela.

Ključne lastnosti

  • Lahka kolesa z naperami z zlatimi platišči
  • Posebne barve in grafika
  • Visokozmogljive pnevmatike Metzeler Karoo s kockastim vzorcem
  • 2-delni aluminijasti pokrov dušilnika
  • Značilna oblika
  • 125-kubični agregat z 11 kW, najboljši v razredu in skladen s predpisom EU5
  • 37-milimetrske obrnjene sprednje vilice
  • Naravni pokončni položaj za vožnjo
  • Okrogla sprednja in zadnja luč LED
  • Lahek in močan okvir Deltabox
  • Lahkotna vodljivost in samozavesten oprijem na cesti
  • Barvno usklajeni pobarvani blatniki
  • Nekoliko stopničasto oblikovan sedež
  • Kakovostno prileganje in površinska obdelava z aluminijastimi deli
  • Okrogli LCD-merilnik v retro slogu
  • Izvrsten 125-kubični model Yamaha Faster Sons
  • Popoln za začetnike, izkušene voznike in povratnike

Barve, razpoložljivost in cena modela XSR125 Legacy

XSR125 Legacy je na voljo v barvi Historic Black z zlatimi platišči in sicer od junija 2022. 

Originalna dodatna oprema Yamaha in oblačila Faster Sons

Yamaha je razvila široko ponudbo originalnih dodatkov, ki lastniku modela XSR125 Legacy omogočajo enostavno prilagajanje motornega kolesa lastnim željam. Poleg širokega nabora posamezne dodatne opreme, kot so izpušni sistem Akrapovič, obloga rezervoarja za gorivo, vizirji, potovalne torbe, ščitniki in drugo, je Yamaha pripravila tudi tri komplete originalne dodatne opreme – Racer Pack, Street Pack in Tracker Pack.

Kupci lahko pred prevzemom novega modela XSR125 Legacy naročijo izbrani paket ali posamezno dodatno opremo, ki jim ga bo namestil Yamahin prodajalec.

Yamahina linija oblačil Faster Sons, ki je razvita kot dodatek za serijo motornih koles Sport Heritage, vključuje modne majice s kratkimi rokavi, puloverje, usnjene jakne, kape s ščitnikom, našitke in druge izdelke, ki so zasnovani za ujemanje z brezčasnim videzom modelov XSR Legacy.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje