Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Motul: Več kot le vrhunsko mazivo

18/10/2023
Motul: Več kot le vrhunsko mazivo

Motul ni zgolj ime; je simbol kakovosti in zanesljivosti v svetu maziv. V naslednjih vrsticah se bomo poglobili v zgodovino te prestižne znamke, razkrili njene osrednje značilnosti in razumeli, zakaj je prva izbira mnogih strokovnjakov v avtomobilizmu.

Od začetkov do svetovne slave: Motulova pot

Začetki in prve stopinje

Motul se ponaša z bogato zgodovino, ki sega v leto 1853, postavljajoč ga med najstarejše proizvajalce maziv na svetu. Njegova pot je zaznamovana s stalnim razvojem in pridobivanjem neprecenljivih izkušenj.

Pionir inovacij

Motul je vedno korakal v koraku s časom, če ne celo korak pred njim. Leta 1953 je presenetil trg z multigradnim oljem, leta 1971 pa je predstavil prvo polsintetično olje, s čimer je postavljal standarde v industriji.

Svetovna prepoznavnost

S svojo prisotnostjo v več kot 160 državah si je Motul pridobil ne le globalni domet, temveč tudi zaupanje in naklonjenost avtomobilskih entuzijastov.

Kar loči Motul od ostalih: ključne prednosti

Neizprosen standard kakovosti

Maziva Motul so garancija za visoko učinkovitost in neprekosljivo zaščito. Ne glede na to, ali gre za mestni avtomobil ali dirkalnik, Motul obljublja najboljše za vaš motor.

Vrhunske formule

V iskanju popolnosti Motul neprestano uvaja inovacije. Z uporabo najnovejših tehnoloških dosežkov svoja maziva vzdržuje na vrhu trga, zagotavljajoč brezhibno delovanje.

Odgovornost do okolja

V Motulu prepoznavajo svojo odgovornost. Njihovi izdelki so zasnovani z mislijo na zmanjševanje okoljskega odtisa, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost.

Zakaj je Motul izbira profesionalcev?

Zaupanje, ki temelji na zgodovini

Strokovnjaki v avtomobilizmu prepoznavajo kakovost in doslednost Motula, ki se je skozi leta izkazal kot zanesljiv partner.

V središču dogajanja

Kot sponzor številnih avtomobilskih in motorističnih dogodkov, Motul potrjuje svojo zavezanost k izjemnosti in nenehnemu razvoju.

Rešitev za vsakega

Ne glede na specifične potrebe ali značilnosti vozila, Motul nudi širok asortiman izdelkov, ki zadovoljijo vsako zahtevo.

Motul je več kot le olje. Je zgodba o inovacijah, zavezanosti kakovosti in neprestanem prizadevanju za odličnost.

Core Range – Štiritaktni in Dvotaktni Motorji

Štiritaktna Linija - Four Stroke

Motulova linija olj 7100 4T (štiritaktna) je že prepoznana po svoji kakovosti in učinkovitosti pri sodobnih visokotehnoloških motociklih. Ustreza ali presega najnovejše priporočila proizvajalcev motociklov ter najnovejše svetovne industrijske standarde. Gre za 100% sintetični izdelek na osnovi estrov z oceno API SN, ki nudi boljšo stabilnost oksidacije za daljšo življenjsko dobo olja, izboljšano zaščito proti obrabi, boljše mazanje pri nizkih temperaturah... hkrati pa ohranja čistost motorja in pomaga zmanjševati emisije.

Olje 7100

Olje za motocikle iz serije 7100 je odobreno s strani JASO MA2 za mokro sklopko, kar zagotavlja idealno količino trenja za vklop sklopke in maksimizira življenjsko dobo komponent sklopke. Poleg tega presega raven ocene FLS 14 v strogem nemškem testu FZG (Forschungsstelle für Zahnrader und Getriebebau) za zaščito zobnikov in komponent menjalnika. Z drugimi besedami, zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite za današnje močne motocikle z visoko močjo in navorom ter zagotavlja gladko vožnjo. Preoblikovana serija Core Range 7100 zdaj vključuje štiri različne viskoznosti, vključno z novo viskoznostjo 10W50.

Olje 5100 4T

Olje za motocikle iz serije 5100 4T vsebuje Motulovo formulacijo Technosynthese® Ester, ki prav tako zagotavlja izjemno zaščito menjalnika. Olji 5100 4T 10W30 in 10W50 sta sedaj ocenjeni kot API SM in sta odobreni s strani JASO MA2, kar zagotavlja zanesljivo delovanje mokre sklopke.

Prav tako za štiritaktne motocikle Motul ponuja olje 3000, mineralno olje, ki zagotavlja najboljšo kombinacijo zmogljivosti in trajnosti.

Dvotaktna Linija - Two Stroke

Olje 710 2T

Je 100% sintetični + Ester izdelek za dvotaktne motorje. Ima oceno JASO FD za mazljivost, čistost bata in nizko emisijo dima.

Olje 510 2T

Serija olj 510 2T prav tako vsebuje Technosynthese® in je namenjena dvotaktnim motorjem. 510 2T ima oceno JASO FD za mazljivost, čistost bata in nizko emisijo dima.

300V Factory Line in 800 2T Linija za dirke

Motulova linija 300V Factory Line je odobren izdelek FIM in je posebej razvita za dirke. Z uporabo tehnologije Ester Core®, novo posodobljena linija 300V Factory Line zagotavlja do 1,3-odstotno povečanje moči v primerjavi s prejšnjo formulacijo 300V, medtem ko v primerjavi z izdelki konkurence zagotavlja do 2,5-odstotno povečanje tako moči kot navora. Pri razvoju je Motul posebno pozornost posvetil izboljšavam v dveh ključnih območjih: menjalniku in mokri sklopki. Novi 300V zagotavlja izjemne lastnosti za obvladovanje ekstremnega pritiska, kar pomaga pri zaščiti močno obremenjenih menjalnikov, medtem ko so bili indeksi trenja sklopke optimizirani za izboljšanje skupne življenjske dobe in odzivnosti sklopke.

Unikatne formule 300V Factory Line so na voljo tako za cestne dirke kot za off-road štiritaktne motocikle. Vsaka verzija je posebej formulirana za obvladovanje edinstvenih obremenitev, povezanih z vrstami voznih pogojev, ne glede na to, ali gre za vzdrževanje visokih vrtljajev ali hitro prestavljanje in pospeševanje. Da bi lažje razlikovali te edinstvene mešanice, imajo etikete na steklenicah slike cestnih dirkaških ali off-road motociklov.

Poleg tega Motul ponuja olje 800 Factory Line 2T, posebej formulirano za dvotaktne cestne in off-road dirkaške aplikacije. Sedaj vključuje tehnologijo Ester Core®, ki je ekskluzivna za vsa dirkaška motorna olja Motul.

 

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje