Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Nakup moto opreme. Na kaj moramo biti pozorni.

07/04/2023
Nakup moto opreme. Na kaj moramo biti pozorni.

 Moto oprema je zelo pomembna za varnost in udobje motoristov. Kadar se odločamo za nakup motoristične opreme, moramo biti pozorni na kakovost, varnost in udobje izdelkov. Spodaj je nekaj ključnih delov motoristične opreme, ki jih morate upoštevati:

Čelada:

Čelada je najpomembnejši del motoristične opreme, saj ščiti glavo in obraz pred poškodbami. Izberite čelado, ki ustreza vaši glavi in ima certifikate, ki zagotavljajo njeno varnost. Obstajajo različne vrste čelad: integralne, polintegralne, jet in off-road.

Jakna:

Motoristična jakna mora biti izdelana iz kakovostnih in odpornih materialov, kot so usnje ali tekstil. Posebne zaščitne blazinice na ramenih, komolcih in hrbtu ščitijo motorista pred poškodbami v primeru padca.

Hlače:

Motoristične hlače zagotavljajo zaščito nog in morajo biti izdelane iz trpežnih materialov. Na voljo so v usnjeni in tekstilni različici. Dodatne zaščitne blazinice na kolenih in bokih so priporočljive.

Rokavice:

Rokavice ščitijo roke motorista pred vremenskimi vplivi, poškodbami in vibracijami. Izberite rokavice, ki so izdelane iz kakovostnih materialov in zagotavljajo dober oprijem na krmilu.

Škornji:

Motoristični škornji zagotavljajo zaščito gležnjev in stopal. Izberite škornje, ki so udobni, odporni na vodo in zagotavljajo dober oprijem na podlago.

Dodatna oprema:

Na voljo je tudi široka izbira dodatne opreme, kot so dežna oblačila, termo oblačila, vizirji za čelade, nosilci za prtljago in še več. Izberite dodatke, ki bodo izboljšali vašo izkušnjo in varnost na motorju.


Pomembno je, da vso motoristično opremo redno vzdržujete in po potrebi zamenjate. Pazite na znake obrabe in se prepričajte, da vam oprema še vedno ustreza. Investiranje v kakovostno moto opremo vam bo zagotovilo varnejšo in bolj prijetno vožnjo.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje