Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Vodič za izbiro čelade za skuter v KMC Motoshop

09/06/2024
Vodič za izbiro čelade za skuter v KMC Motoshop

Po čelado za skuter v KMC Motoshop

Uvod

Vožnja s skuterjem je priročna, varčna in okolju prijazna oblika prevoza, ki pa zahteva tudi ustrezno varnostno opremo. Ena najpomembnejših kosov te opreme je čelada. V KMC Motoshopu v Ljubljani in v naši spletni trgovini ponujamo več kot 3000 različnih čelad, ki ustrezajo potrebam vseh voznikov. V tem vodiču bomo podrobno predstavili vrste čelad, značilnosti, priljubljene znamke in nasvete za izbiro prave čelade.

Vrste čelad

Integralne čelade

Integralne čelade so zasnovane tako, da pokrivajo celotno glavo, vključno z brado. Nudijo najvišjo stopnjo zaščite, zato so idealne za daljše vožnje in višje hitrosti. Primerne so za voznike, ki cenijo varnost in se pogosto vozijo po avtocestah. Nekateri modeli imajo dodatne funkcije, kot so vgrajene sončne zaslonke in napredni ventilacijski sistemi.

Jet čelade

Jet čelade so lažje in bolj zračne, saj nimajo zaščite za brado. Njihova odprta zasnova omogoča boljši pregled nad okolico, kar je še posebej koristno pri mestni vožnji. Te čelade so priljubljene med vozniki skuterjev, ki se pogosto ustavljajo in vozijo na krajših razdaljah. Njihova prednost je tudi večja udobnost pri nižjih hitrostih.

Preklopne čelade

Preklopne čelade združujejo prednosti integralnih in jet čelad. Imajo dvižni sprednji del, ki omogoča preprosto komunikacijo in boljšo zračenje med postanki. So odlična izbira za voznike, ki potrebujejo fleksibilnost in udobje na daljših poteh. Nekateri modeli vključujejo tudi napredne funkcije, kot so vgrajeni komunikacijski sistemi.

Enduro čelade

Enduro čelade so namenjene off-road vožnji in ponujajo dodatno zaščito pred prahom in umazanijo. Imajo bolj robustno zasnovo in večje vizirje, ki zagotavljajo boljšo vidljivost in zaščito. Te čelade so idealne za voznike, ki se vozijo po neurejenih terenih in potrebujejo zanesljivo zaščito v vseh pogojih.

Priljubljene znamke

V naši ponudbi najdete širok izbor priznanih blagovnih znamk, ki slovijo po kakovosti in zanesljivosti:

  • MT Helmets: Znani po svoji inovativni zasnovi in naprednih varnostnih funkcijah.
  • Nexx: Ponuja lahke in udobne čelade z modernim dizajnom.
  • Smk: Specializirani za cenovno dostopne čelade z visoko stopnjo zaščite.
  • Airoh: Odlikuje jih napredna tehnologija in uporaba visokokakovostnih materialov.
  • HJC: Ponuja širok spekter čelad za različne vrste vožnje.
  • LS2: Znani po svoji trpežnosti in udobju.
  • Scorpion: Ponuja visoko zmogljive čelade z edinstvenimi funkcijami.

Dodatne funkcionalnosti

Sodobne čelade vključujejo številne napredne funkcije, ki povečujejo njihovo uporabnost in udobje:

  • Integrirani komunikacijski sistemi: Omogočajo povezavo s pametnimi telefoni in drugimi napravami za prostoročno klicanje in poslušanje glasbe.
  • Sončne zaslonke: Zagotavljajo zaščito pred soncem in izboljšujejo vidljivost.
  • Napredni ventilacijski sistemi: Poskrbijo za optimalno zračenje in zmanjšujejo rosenje vizirjev.
  • Mikrozapirala: Olajšajo hitro in varno pritrjevanje čelade.
  • Materiali zunanjih školjk: Izdelane so iz termoplastike, karbonskih in kompozitnih vlaken, ki nudijo različno stopnjo zaščite in udobja.

Kako izbrati pravo čelado?

Izbira prave čelade je ključna za vašo varnost in udobje med vožnjo. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi:

  1. Velikost in prileganje: Čelada mora biti udobna, vendar čvrsta. Preizkusite več različnih velikosti in modelov, da najdete tisto, ki se vam najbolje prilega.
  2. Namen uporabe: Razmislite, kje in kako pogosto boste vozili skuter. Za mestno vožnjo so primernejše jet čelade, medtem ko so za daljše vožnje in avtoceste boljše integralne ali preklopne čelade.
  3. Teža: Lažje čelade so bolj udobne za daljše vožnje, vendar morajo še vedno nuditi zadostno zaščito.
  4. Ventilacija: Prepričajte se, da ima čelada dober ventilacijski sistem, ki preprečuje pregrevanje in rosenje vizirja.
  5. Dodatne funkcije: Razmislite o funkcijah, kot so integrirani komunikacijski sistemi in sončne zaslonke, ki lahko izboljšajo vašo vožnjo.

Zakaj izbrati KMC Motoshop?

V KMC Motoshopu ponujamo ne le širok izbor čelad, ampak tudi strokovno svetovanje in možnost preizkusa čelad v našem salonu v Ljubljani. Naša ekipa izkušenih strokovnjakov vam bo pomagala najti čelado, ki bo ustrezala vašim potrebam in zagotavljala maksimalno varnost ter udobje. Poleg tega ponujamo tudi konkurenčne cene in redne akcije, s katerimi lahko prihranite.

Zaključek

Izbira prave čelade je ključnega pomena za vašo varnost in udobje med vožnjo s skuterjem. V KMC Motoshopu vam ponujamo širok izbor kakovostnih čelad, ki ustrezajo različnim potrebam in okusom. Obiščite našo spletno stran kmc.si ali nas obiščite v našem salonu v Ljubljani, kjer vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri. Ne pozabite, varnost na cesti je najpomembnejša, zato izberite kakovostno čelado, ki vam bo zagotovila zaščito in udobje med vožnjo.

Za več informacij in nakup čelade obiščite KMC čelade.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje