Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

Motoristi, zdaj je pravi trenutek

21/10/2020
Motoristi, zdaj je pravi trenutek

Motoristi, zdaj je pravi trenutek

 

Za večino motorističnih navdušencev se je sezona za letos končala. Motocikel je treba očistiti in pripraviti na zimski spanec, zdaj pa je tudi idealen čas za nakup nove opreme in novih bencinskih konjičkov.

Preden motocikel očistite, postavite na stojalo in ga pokrijete s ponjavo za zimsko spanje, je treba preveriti vse tekočine, zamenjati olje, gorivu v rezervoar dodati aditiv. Priporočljivo je odstraniti akumulator. Tako boste imeli spomladi manj dela s pripravo motocikla na novo sezono. Vse potrebno za pripravo motocikla na zimo in na novo vožnjo spomladi, najdete v naši spletni trgovini.

Zdaj je tudi čas, da preverite in po potrebi zamenjate svojo motoristično opremo. Obrabljene kose, ki ne nudijo več dobre zaščite, zavrzite in nadomestite z novimi. Pobrskajte med pestro ponudbo artiklov, ki so pri KMC motoshop na voljo po ugodnih in znižanih cenah. Nakup lahko opravite z domačega naslanjača, poleg tega pa je ob nakupu nad 50 EUR dostava BREZPLAČNA!

Je čelada še primerna za prihodnje leto? Če je kakorkoli poškodovana, nikar ne razmišljajte - poškodovano čelado nujno zamenjajte z novo. Kaj pa lahko storite, če njena notranjost smrdi?

Čiščenje čelade

Če je notranja podloga čelade odstranljiva, jo preprosto odstranite in operite. Če ni odstranljiva, uporabite posebne čistilne pene in sredstva za čiščenje tekstila. Sredstvo nanesete na tekstil, pustite učinkovati, z vlažno krpo podrgnete in odstranite madeže, nato obrišete s suho krpo ter pustite, da se notranjost čelade popolnoma posuši.

Uporabljajte podkapo

Če vam je uspelo notranjost čelade očistiti ali ste ponosen lastnik nove čelade in si želite, da bi se v prihodnje vaš obraz med vožnjo z motorjem (nenazadnje tudi s kolesom) dotikal čistega materiala, si omislite podkapo.

Podkapa poleti vpija znoj, v hladnejših dneh pa prijetno greje. Motorista (ali kolesarja, pohodnika …) varuje pred vetrom, hkrati pa tudi preprečuje, da bi za vrat priletela osa ali čebela. Podkapo po vožnji preprosto operete in tako poskrbite za higieno.

Zaščita med vožnjo … in postanki!

V današnjih razmerah je odlična rešitev tudi zaščitna obrazna maska, ki prekriva nos, usta in vrat. Obrazne maske so izdelane iz materiala, ki ščiti pred mrazom, odvaja vlago in ohranja suhost. Primerne so tako za motoriste kot tudi kolesarje, pohodnike in preostale, ki uživajo na prostem. Prav pride tudi ob krajšem postanku. Preprosto snamete čelado in neobremenjeno izmenjate besedo ali dve s komerkoli, ne da bi morali brskati, kje imate zaščitno masko in hiteli prekrivati nos in usta.

Poskrbite za svojo varnost in debelino denarnice hkrati! Preverite pestro ponudbo vozil in kakovostne zaščitne opreme po ugodnih cenah. Ob nakupu nad 50 EUR je dostava BREZPLAČNA!