Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

NEXX X.WED2 – zmagovalka primerjalnih testov avanturističnih čelad

10/02/2021
NEXX X.WED2 – zmagovalka primerjalnih testov avanturističnih čelad

Večina Adventure čelad se takoj, ko jih nadanete, počutijo dobro na glavi. Vendar je potrebno daljše nošenje, da zares dobimo pravi občutek kakovosti in udobnosti čelade

Z čelado X.WED2 smo v KMC Motoshopu opravili nekaj tisoč kilometrov in lahko vam z gotovostjo rečemo da je izvrstna!

X.Wed2 je na trg vstopil kot naslednik NEXX-ovega izredno uspešnega modela X.D1. X.D1 se je za tiste, ki te čelade ne poznajo, povzpel na raven slavne opreme za avanturistično vožnjo tako v Severni Ameriki kot v drugih delih sveta. Dejansko je bila Touratech-ova čelada Aventuro zasnovana v povezavi z Nexxom in ima izjemne podobnosti z X.D1.

Takoj ko čelado nadanemo nam postane jasno je, da sta bila dodatna skrb in premišljenost v največji možni meri posvečeni udobju te čelade. NEXX je svojo notranjo oblogo preoblikoval tako, da se tesno prilega vozniku, hkrati pa poveča zračenje v zgornjem delu glave.

Pri vožnji postane očitno da je bil cilj NEXX-a čim večje prezračevanje. Zaslonka za brado je združljiva z več vključenimi vložki, s čimer se poveča ali zmanjša količina zraka, usmerjenega proti obrazu motorista.

Čelade v pustolovskem slogu že od nekdaj pesti zgornja zaslonka (šilt), ki se pri večjih hitrostih na avtocesti spremeni v vetrno jadro. Čeprav imajo skoraj vse čelade v adventure slogu odstranljive zaslonke, je pri X.Wed2 nastavljiv.

S tem spremenite tok zraka in vrtinčenje te izboljšate prezračevanje. Zaslonka se lahko tudi odstrani za kar ni potrebno orodje.

Kljub izboljšanemu prezračevanju ostaja X.Wed2 razmeroma tiha. Kot pri vsaki pustolovski čeladi je zaradi toka zraka povečana glasnost, vendar z zaprtimi zračniki in nameščeno podbradno zaščito za brado postane X.Wed2  ena najtišjih čelad ki smo jih preizkusili. Odkrito rečeno ni tako, kot bi nosili čepke za ušesa, a zmanjšanje hrupa je občutno.

Na čelado NEXX X.Wed2 lahko brez težav namestimo komunikacijski sistem NEXX X-Com Bluetooth. X.Wed 2 ima tudi dodatni prostor za namestitev zvočnikov za druge komunikacijske naprave.

Kot je običajno za številne pustolovske čelade, je X.Wed2 združljiv z očali za resne terenske voznike. Ponaša se tudi z masivnim vidnim poljem s ščitnikom in ima integriran sončni vizir.

Če iščete pustolovsko čelado srednjega in višjega razreda, ki bo zadovoljila vaše potrebe za vožnjo na delo, dnevne izlete ali avanturistične vožnje je NEXX X.Wed2 prava izbira.

V naši spletni trgovini si oglejte številne zanimive grafike na voljo po konkurenčnih cenah. Izbirate lahko med školjko izdelano iz kompozitnih ali karbonskih vlaken.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje