Opozorilo Ta stran uporablja piškotke, zato da zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. OK
Delovni čas: pon–pet: 9.–19. ure, sob: 9.–13. ure
KMC d. o. o., Dolenjska Cesta 242c, 1000 Ljubljana

MT Helmets Atom - odlična preklopna čelada za rekreativne uporabnike

26/01/2021
MT Helmets Atom - odlična preklopna čelada za rekreativne uporabnike

Preklopna čelada MT Atom SV  

Atom SV je MT-jeva potovalna čelada, zasnovana tako, da zagotavlja celodnevno udobje za ljudi, ki uživajo na dolgih vožnjah ali ovinkih gorskih prelazov.

MT Helmets so znani po izdelavi čelad srednjega cenovnega razreda, katere nudijo celodnevno udobje, dušenja hrupa ter kakovost izdelave.

Spodaj so navedene glavne lastnosti:

  • Polikarbonatna modularna čelada
  • Namenjena turnim motoristom in voznikom štirikolesnikov
  • 2 velikosti školjke
  • Kvaliteten vizir
  • Sončna zaslonka
  • Velikosti XS - XXL
  • Teža 1,7 kg
  • ugodno razmerje med ceno in kvaliteto 

Želite kupiti čelado MT Atom SV?

V KMC Motoshop-u imamo v ponudbi veliko izbiro grafik in velikosti in v času epidemije nudimo brezplačno dostavo ter zamenjavo. Poglejte si izbiro v naši spletni trgovini ali nas pokličite in z veseljem Vam bomo svetovali in pomagali pri izbiri.

Varnost

Čelada Atom se ponaša z veliko varnostnimi elementi, ki kažejo, da MT resno skrbi glede varnosti:

Vizir debeline 2,2 mm poskrbi za izredno varnost, je optično pravilen in z namestitvijo Pinlocka tudi poskrbi da se Vam ob nižjih temperaturah ne bo rosil.

Vgrajen sončni vizir, ki se spusti, tako da se med vožnjo hitro zaščitite pred bleščanjem, kar je pomembno še posebej pri vožnji v sonce.

Seveda je za čelado, ki vam bo dobro služila iz dneva v dan, ključnega pomena udobje. Če čelada ni udobna, je bodisi ne boste nosili ali pa Vas bo motila med vožnjo. Čelada Atom tehta približno 1,7 kg, kar je približno povprečna teža preklopnih čelad.

Školjka čelade MT Atom je polikarbonatna in je izdelana v dveh velikostih lupine da zadosti različnim velikostim.

Pod školjko je polistirenska obloga z večjo gostoto, da absorbira udarce. To je skoraj enaka vrsta EPS podloge, ki jo danes najdete v vseh, razen v najsodobnejših čeladah - vključno z več čeladami SHARP s 5 zvezdicami. 

Hrup čelade

MT je Atom zasnoval kot tiho čelado, vendar je potrebno vedeti, da so preklopne čelade po navadi glasnejše od integralnih.

Čelada ima štiri smerni sistem vratnih zaves in spodnje lopute, ki so zasnovani tako, da zmanjšajo količino hrupa, ki pride v čelado od spodaj.

Seveda pri vdoru hrupa ne gre le za tisto, kar vam vstopi okoli vratu, pri izdelavi tihe čelade pa pripomorejo tudi dobra aerodinamika, pameten dizajn zračnikov in notranja obloga, ki duši hrup.

Vsekakor je čelada MT Atom med tišjimi v svojem cenovnem razredu. 

Prezračevanje

Zračniki in odprtine so primernih velikosti za dobro prezračevanje.

Na sprednjem delu brade je zračnik, ki ga upravlja preklopna plošča (potisnite dno, da odprete zgornji del) in usmerja zrak na notranji del vizirja.

Zgoraj je en zračnik, odprt z velikim drsnikom, katerega z lahkoto upravljamo tudi z rokavicami. Na zadnjem delu se nahaja velik izpušni zračnik, ki skrbi za dobro prezračevanje. Odpre se z velikim drsnikom na vrhu odprtine.

Zrak iz odprtine na temenu se potiska skozi lupino čelade in preko udobne obloge usmerja skozi oblogo EPS znotraj čelade in na lasišče.

To je metoda, ki se danes uporablja v večini čelad in zagotavlja primerno prezračevanje okrog vrha glave.

Vizir in senčnik 

Vizir odlikuje enostavna namestitev, priprava za Pinlock in dobro vidno polje. 

Znotraj najdemo sončni vizir z dvema položajema – dvignjeno/spuščeno. Zanimivo je, da ga upravlja rdeče / črno stikalo na spodnji levi strani čelade; potisnite rdeče stikalo naprej, da spustite vizir, pritisnite nazaj na črni in vzmetni vizir se bo vrnil v skrit položaj.

Podbradna zaščita

Ščitnik za brado na MT Atom se upravlja z enim samim gumbom na notranji strani brade. Pritisnite ga in s tem sprostite ključavnico, tako da se zaščita za brado lahko dvigne.

Na čeladi Atom je že nameščena podbradna zaščita, toda MT jo je premeteno izdelal v dveh kosih, tako da lahko med njima enostavno podtaknete prst, da pridete do gumba.

Odpiranje ščitnika za brado je zelo enostavno z enim samim dejanjem in z eno roko, za razliko od nekaterih preklopnih čelad, ki bi jih lahko omenil. Ko se popolnoma odpre ima majhno stikalo, skoraj skrito, ki zaklene prednji del na mestu.

V KMC Motoshop nudimo široko paleto čelad. Ogledate si jih lahko na tej povezavi.

 

Videzi in grafika

Če si želite ogledati najnovejše razpoložljive grafike - in najti ponudbe za MT Atom – kliknite na naslednjo povezavo.

 

 

 

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje